Amiért én szeretem a kineziológiát!

A kineziológiának sokféle ága van, a közös bennük, hogy mindegyik az izomtesztelés módszerét használja.
Amit én alkalmazok az a Három az Egyben – Three In One Concepts, vagy az Egységes Agy – One Brain beszédes nevet viseli.

Ez egy holisztikus önismereti, öngyógyító, személyiség-és képesség fejlesztő módszer.
Akiknek hálásak lehetünk a rendszer kidolgozásáért: Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway.

A kineziológia célja a szervezetünk szabad energiaáramlását akadályozó blokkok felkutatása és feloldása, ezáltal a test öngyógyító mechanizmusának aktiválása.
Lehetővé teszi, hogy felismerjük a problémáink hátterében meghúzódó negatív érzelmi stresszt, tudatosságunkkal megvilágítsuk azt.

A One Brain megnevezés arra utal, hogy a hatékony működésünkhöz agyunk teljes kapacitására szükségünk van. A jobb és bal agyfélteke más-más funkcióval bír, célunk, hogy integráljuk ezeket.
A bal agyfelünkben található a Hitrendszerünk, amely átveszi az irányítást, ha stresszben vagyunk. Ilyenkor a múlt fájdalmas tapasztalatai alapján cselekszünk, reakcióinkat már a félelem, a fájdalom, és a fájdalomtól való félelem motiválják.
Amikor azonban oldjuk a stresszt, csökken az érzelmeink intenzitása, agyunk minden funkciója elérhető lesz, fokozódik a tudatosságunk, amely kreatív, intuitív megoldásokhoz vezet.

A kineziológiai oldás során, tehát téves, félelem orientált programjainkat felismerjük, és átalakítjuk. Kialakul egy új érzelmi állapot, amely a szabad választás lehetőségét teremti meg számunkra.

A Three in One Concepts elnevezés pedig részben arra utal, hogy a stresszoldás tudatosságunk mindhárom szintjén történik – tudatos, tudatalatti és testi szinten egyaránt.
Ilyenkor nem csak arról van szó, hogy mindkét agyfélteke memóriáját bekapcsolva hozzájutunk a tudatos, illetve a tudatalattiba süllyedt információkhoz, hanem ez a módszer a testben sejtszinten tárolt élmények előhívására is alkalmas.

Számomra ez a legcsodálatosabb a kineziológiában!
Ez a holisztikus módszer képes arra, hogy a sejtmemóriánkkal “beszélget”, és át is írja különböző korrekciókkal azt. Így egyszer csak azt vesszük észre, hogy hatékonyan viselkedünk azokban a szituációkban is, amik megoldása addig a legnagyobb gondot okozta nekünk.

A 3in1 elnevezés továbbá azt foglalja magában, hogy a módszer az egész emberrel foglalkozik. Tehát testi, lelki és szellemi szinten is feltárja a problémákat, végez korrekciókat, és eredményez pozitív változásokat.

Az izomtesztelés módszere a gyakorlatban arról szól, hogy a kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a kliens kinyújtott karjára. A kar izmai, közvetítve az agyban illetve a sejtszinten tárolt információkat, a kérdésekre “erősen tartó” vagy negatív érzelmekre “elgyengülő” izomválaszt adnak. Ezáltal a kliens irányítja az oldás folyamatát, hiszen a válaszok, az ő egyedi válaszai lesznek.
Csak ő tudja az igazat a saját életéről, csak ő tudja számára mi a jó, a hiteles választás – “Akinél a probléma, annál a megoldás!”
Ezért tartom még nagyszerűnek ezt a módszert, mert nem kész megoldásokat adunk a kliensnek – hogy is tehetnénk? – hanem arra ösztönözzük a hozzánk fordulót, hogy megtalálja az egyedi válaszait az egyéni problémáira! Ezzel eszközöket adunk a kezébe, hogy saját maga tegyen a jobbulásáért.

Az oldások során a kliens először megfogalmazza a problémáját, majd közösen felkutatjuk a negatív érzelmi stressz kialakulásának okát, idejét.
A kliens érzelmi állapotának azonosításához használjuk a One Brain módszer gerincét, az úgynevezett Viselkedési Barométert.
Ezek után – szintén az izomtesztelés módszerével – olyan korrekciókat keresünk, melyekkel a lehető leggyengédebb módon eltávolíthatók a tudatból, a testből azok a minták, amik gátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk.

Oldjuk a stresszt, annak kialakulásának időpontjában, ezáltal megváltoztatjuk a jelenbeli érzéseinket a problémával kapcsolatban. Felismerjük hatalmunkat a saját életünkben, meglátjuk a választási lehetőségeinket és megváltoztathatjuk a jövőnket!

Az oldás végén általában egyszerű, megerősítő gyakorlatokat adunk a kliensnek, amiket mintegy házi feladatként otthon végezhet a cél elérése érdekében.

Az oldások száma, gyakorisága szintén egyéni. Izomtesztelés által kaphatunk erre is választ, de a döntés a kliens szabadsága.