Hogyan segítheti a kineziológia a gyógyulási folyamatot

A Three in One Concepts – az a kineziológiai ág, amivel én dolgozom – ahogy a neve is mutatja, 3 az 1-ben, három szinten képes segíteni.

Ezt még önmagában minden holisztikus módszer elmondhatja magáról.
Sőt bármilyen módszer – legyen az holisztikus vagy nem, gyógymód vagy eredeti szándéka szerint nem, tehát minden, ami az emberrel foglalkozik – három szinten hat.
Hiszen a Földön élő ember maga 3in1!
Egy hármas szerveződés: a test, a lélek és a szellem egysége, melyek nem különválaszthatóak.
Nem tudunk részekre hatni sem, csak az egészre.

A Three in One Concepts nem csak hatásában, hanem eredeti szándékát, és az eszközeit tekintve is három szinten képes megközelíteni az embert.

Képes megszólítani a tudatos, éber, gondolkodó lényt.
Segít rálátni a testi/lelki egyensúlytalanságokra, megérteni azok összefüggéseit.
Észrevenni hogyan vállalhatjuk a felelősséget mindazokért, hogyan hozhatunk új választásokat.
Az oldásmenet során számos információ segíti ezt a folyamatot.
Egyrészt az értő meghallgatás, az értő figyelem, a feltáró kérdések szolgálnak eszközül a kineziológus és a kliens számára.
Másrészt izomtesztelés segítségével, a test jelzései alapján jutunk egyre közelebb az ügyhöz.
A kiegyensúlyozó technikák széles tárháza pedig nem csak a testi, lelki harmonizálást szolgálja, hanem adott esetben a tudatosítást, az önismeretet is.

Képes a módszer továbbá a tudatalatti, “álomszerűen” megélt érzéseink feltérképezésére.
A Three in One Concepts egyik legfontosabb eszköze az úgynevezett Viselkedési barométer, melynek segítségével pontosan kitesztelhető az adott ügy érzelmi háttere.
A kiegyensúlyozó technikák alkalmazásakor pedig bárhol érünk is a testhez, minden izom, minden meridián, szerv stb. “mögött” egy-egy érzelmet “találunk”, és harmonizálunk.
Továbbá számos korrekció szolgálja az érzelmi stressz azonosítását és oldását, testi és lelki szinten egyaránt.

Végül, de nem utolsó sorban, a Three in One Concepts módszere képes a tudattalan, testi elakadásokra rávilágítani.
A teljesség igénye nélkül a következő “fizikai” képletek részesülhetnek kiegyensúlyozásban az oldás során, amennyiben az az izomtesztelés alapján szükségessé válik: izmok, inak, idegek, érzékszervek, nyirok/artériás/vénás keringés, csakrák, meridiánok, mirigyek és egyéb szervek.

Megfigyelhető az igyekezetem, ahogy próbálom a Three in One Concepts eszközeit három részre bontani, de nem sikerülhet, mint ahogy az embert sem lehet.
Mert hogy is lehetne egy “fizikai” korrekciót elvégezni anélkül, hogy ne hatnánk az adott testtájékhoz kapcsolódó érzelemre, illetve ne éreznénk a gyengéd érintés oldó hatását egyből?
Vagy hogy is lehetne érzelemről beszélni, gondolkodás nélkül, valamint anélkül hogy éreznénk hogy is hat ránk az testileg?

Hiszem, mert tapasztalom magamon és másokon is a módszer gyógyulási folyamatot segítő hatását. A leírtakból kiderül miért képes erre:
Filozófiájában, eszközeiben magában hordozza a teljes ember képét.
Az emberét, aki képes tudatosságával, lelki erejével hatni a testiségére.